USEIN KYSYTTYÄ

Voiko ajaa ilman ajokorttia?
Safarin reitit kulkevat maastossa, joten mitään ajokorttia ei tarvita.

Onko safarilla ikärajaa?
Suositusikäraja on 15 vuotta.

Meidän porukassa on A-kortillisia. Voidaanko safariin liittää soratieosuuksia?
Kyllä. Kaikki pyörämme ovat rekisteröityjä. Safariin voidaan liittää soratiesiirtymiä eri ajopaikkojen välillä.

Voinko osallistua vaikka en ole ajanut moottoripyörällä aikaisemmin?
Jos osaat ajaa polkupyörällä, voit turvallisin mielin lähteä mukaan. Ajokoulutusta annetaan osallistujan lähtötason mukaisesti. Koulutus aloitetaan aivan perusteista, jos aikaisempaa kokemusta moottoripyöristä ei ole.

Kannattaako minun osallistua, kun olen harrastanut enduroa jo aikaisemminkin?
Kannattaa. Voit koittaa, pysytkö kouluttajamme Lauri "Leuka" Salosen perässä ja saat samalla vinkkejä ajotaitosi parantamiseen.

Miten kuljettajien turvallisuudesta huolehditaan?
Kaikki kuljettajat pukeutuvat varusteisiin, jotka suojaavat mahdollisilta kolhuilta. Kaikilla kuljettajilla on kypärä, rinta- ja selkäpanssari, kyynär- ja polvisuojat, crossisaappaat sekä hanskat. Kuljettajille annetaan koulutus pyörän turvalliseen käsittelyyn ja lisäksi reitit ja etenemisnopeus valitaan kuljettajien taitotason ja fyysisen kunnon mukaan.

Miten pukeudun safarille?
Varsinaiset ajovaatteet saat Vetomieheltä. Ajovaatteiden alle tuleva vaatetus kannattaa valita sään mukaan. Kylmällä säällä kannattaa pakata mukaan lämpökerrasto. Kesällä riittää pelkkä T-paita.

Löytyykö minulle varmasti sopivat varusteet ja pyörä?
Varusteita on runsaasti ja niissä on suuri kokovalikoima, jotta kaikille varmasti löytyy sopivat varusteet. Pyörämalleissa on myös valinnan varaa sekä tehon että painon suhteen, jotta kuljettajan kokemustasoa vastaava pyörä löytyy. Pyörien esittelyt näet kalustosivulta.

Mitä jos en pysy muiden perässä, jaksa ajaa yhtä kauan kuin muut tai minulle tulee jokin ongelma reitillä?
Reitillä ajettaessa letkan ensimmäisenä ja viimeisenä ajaa Vetomiehen opaskuljettaja. Ensimmäisenä ajava opas valitsee reitit ja pitää huolta siitä, että taukoja pidetään riittävän usein. Viimeisenä ajava opas auttaa ongelmatilanteissa ja pitää huolta siitä että letka pysyy kasassa.

Miten ympäristönäkökohdat on huomioitu?
Maastossa ajetaan vain merkittyjä reittejä. Reitit on tehty siten, että kuormitus luonnolle on mahdollisimman pieni. Kaikki pyörämme ovat hyvin huollettuja, jolloin öljyä tai muita kemikaaleja ei joudu luontoon.

Saanko varmasti ajaa tarpeeksi safarin aikana?
Kyllä saat, reitit valitaan kuljettajan taitotason mukaan. Tämä varmistaa toisaalta turvallisuuden ja toisaalta sen että päivän enduroajokiintiö tulee varmasti täytettyä ihan piripintaan asti.

Mitä jos sää on safarin aikana huono, sataa, on liian kuuma tai kylmä?
Huonoa endurosäätä ei olekaan, säätila unohtuu kyllä kun päästään reitille. Lajissa on kuitenkin tarkoitus joka tapauksessa hankkiutua niin likaiseksi ja väsyneeksi kuin mahdollista. Tietysti varusteet ovat sellaiset, että päästään keskittymään itse asiaan.

Saunaan safarin jälkeen?
Ryhmäsi käyttöön voidaan tilauksesta varata sauna virvokkeineen ja ruokailuineen. Muista mainita tarpeistasi safarin varaamisen yhteydessä.

Mitä vakuutuksia tarvitsen?
Kaikki Vetomiehen pyörät ovat liikennevakuutettuja. Liikennevakuutuksesta korvataan safareilla pyörien käytöstä johtuneet henkilövahingot. Pyörillä on lisäksi vakuutus hirvien, palon ja varkauden varalta.

Mitä safari maksaa?
Normaalisti etenevän safaripäivän hinta on 295€ per henkilö. Katso tarkemmat tiedot hinnasto-sivulta.

Onko tauoilla kissanpentuja silitettävänä?
Jos haluat, erikoistilauksesta voimme järjestää silitettäväksesi vaikka Siperiantiikerin.

Kuinka minua kytätään?
Katso täältä: Rekisteri- ja tietosuojaseloste.